Squatty-Potty


SQUATTY-POTTY 379 kr

Mår vi inte bra i magen, påverkar det Oss mer än vad man kan tro. Du med magproblem vet att det påverkar både kropp och själ.

Vi har en muskel vid slutet av tjocktarmen som ser till att tarmen ”håller tätt”, men den förblir fortfarande spänd när vi sitter så som vi sitter på en stol. Sitter vi däremot på huk, är muskeln avslappnad och tjocktarmen får raka vägen ner till ändtarmen.

I USA har man nu tagit fasta på detta och tagit fram SquattyPotty, kort och gott, en bajspall


Har Du besvär med någon av följande punkter, kan SquattyPotty hjälpa dig otroligt mycket:

•Uppblåsthet

•IBD eller IBS

•Hemorrojder

•Förstoppning

•Urinvägsinfektion

•Bäckenbottenproblem mm


Denna pall hjälper dig att nå ”rätt” vinkel när man sitter på toaletten. Konceptet bakom den är att vi är designade att sitta på huk när vi tömmer tarmen. Detta säkerställer en snabb och bekväm tömning.

Studier visar att folk som har kronisk akut förstoppning kunde tömma tarmen utan att behöva använda laxeringsmedel (som i längden är skadliga) i 85% av fallen efter att ha använt Squatty Potty i en månad.

Med moderna toaletter är det inte alltid som vi tömmer ordentligt, och viss avföring blir kvar i tarmen. Detta pga. att puborektalis-muskeln drar samman tarmen och detta kan skapa besvär/problem som dem du ser i punkterna här ovan.

Många läkare (i de länder Squatty Potty finns tillgängliga) rekommenderar sina patienter denna pall och nu har den äntligen kommit till Sverige.

på dessa länkar hittar du mer info:

https://www.youtube.com/watch?v=YbYWhdLO43Q

https://www.youtube.com/watch?v=YbYWhdLO43Q
Jag är Certifierad Massör och medlem i Kroppsterapeuternas Yrkesförbund, innehar F-skatt, Patient och ansvarsförsäkring


Org.nr. 8009061923

Kontakt


Lisa Eriksmyr   


lisa@lg-halsan.se   


073 - 030 12 69     


Besöksadress: Drottninggatan 20

602 24 Norrköping


Facebook: LG-Hälsan.